7 motive pentru care ar trebui sa consumi Pomelo. Nr. 3 este important

Pomelo este un membru al citricelor, care are un număr surprinzător de beneficii pentru sănătatea oamenilor care sunt dispuși să facă unpic de căutare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sănătate ale fructului pomelo includ capacitatea sade a stimula sistemul imunitar, îmbunătățirea digestiei , scăderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , creșterea rezistenței oaselor, reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, prevenirea cancerului , protejează inima , este de ajutor în pierderea in greutate , şi stimularea sănătății orale și dentare.

Pomelo sunt considerate fructe citrice șisunt strâns legate de grapefruit și ceilalți membri ai genului Citrus. Numele său științific este Citrus maxima deoarece este cel mai mare citrus.

Cea mai apropiată mărime față de acest rege al citricelor este un grepfrut.

Pomelo sunt întâlnite în principal în Asia de SudEst, care este regiunea lor nativă. Nu adevenit populară în alte părți ale lumii, deoarece durează de obicei 8 ani ca semințele să poată începe să se înflorească și să dea roade.

De asemenea, omare parte din greutatea și volumul acestuia sunt grele și necomestibile, în timp ce numai carnea interioară este gustoasă.

Gustul lor, totuși, este destul de plăcut, cu consistența grapefruitului fără aroma amară sau acidă.

Este de obicei palid verde sau galben în culoare, în timp ce carnea comestibilă din interior este o pulpă de culoare albă (sau, mai rar, roz sau roșu).

Istoria utilizării sale datează decel puțin câteva sute de ani, deși probabil a fost cultivată mult mai mult decât în anumite țări din Asia de SudEst.

Valoarea nutritivă a fructului pomelo

Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datorează valorii lor nutriționale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele și conținutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , B6 și magneziu .

Nu are o varietate puternică de substanțe nutritive, dar acelea pe care le are sunt în proporții impresionante, în special vitamina C.

Beneficiile Ale Pomeloului

  1. Îmbunătățește imunitatea

Deși o singură porție este mai mică decât un întreg de fructe, având în vedere câtde mare este, nu este o idee teribilă să mănâncaţi întregul fruct, având în vedere că fiecare felie conține aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnică necesară.

Această sursă majoră de acid ascorbic afost utilizată de generații în Asia de SudEst pentru un sistem imunitar rapid.

Vitamina C acționează ca o substanță antioxidantă pentru a crește activitatea celulelor albe din sânge șia ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism.

Ajută la combaterea infecțiilor care ducla răceli, tuse, febră și simptome mai grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene.

  1. Ajută digestia

Majoritatea fructelor conțin cantități mari de fibre, iar pomelo nufac excepție. Un fruct (numai carnea comestibilă) conține aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

Aceasta promovează digestia sănătoasă și elimină probleme cum arfi constipația și diareea .

Conținutul ridicat de fibre îngroașă scaunul, promovează mișcarea netedă a tractului digestiv și stimulează secreția sucurilor digestive șigastrice pentru a descompune proteinele complexe și pentru a digera mai uşor alimentele .

Aceasta menține funcționarea sistemului digestiv laun nivel ridicat.

  1. Reglează tensiunea arterială

Pomelosul este o sursă foarte bună de potasiu, iar fiecare fruct, conține aproximativ 37% din necesarul zilnic.

Potasiul este un vaso dilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea, vaselor de sânge și promovează creșterea circulației sângelui și oxigenarea organelor interne.

De asemenea, reduce presiunea asupra inimii și scade, șansele de arteroscleroză , infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale (AVC).

  1. Previne crampele corpului

Potasiul este, de asemenea, important pentru echilibrul fluidelor din organism, care esteun aspect cheie al crampelor musculare și al rigidității.

Fără niveluri adecvate de potasiu, pe care pomelo le poate furniza, este posibil să aveţi des crampe si cârcei șisă deveniți sensibili la întinderi musculare și ligamentele sfâșiate.

Îmbunătățește sănătatea, osoasă

Aportul de potasiu a fost legat de densitatea minerală osoasă, deoarece ajută la facilitarea absorbției altor minerale, esențiale pentru menținerea puternică a oaselor.

Prin urmare, pomelo pot ajuta la prevenirea osteoporozei și slăbiciunea generală a oaselor  în organism.

  1. Anti-îmbătrânire

Nivelurile uriașe ale vitaminei C în-pomelo acționează ca şi antioxidanți, care caută radicali liberi periculoși.

Un efect advers pe care radicalii liberi îl provoacă este degradarea pielii, care are ca rezultat apariţia îmbătrânirii premature , lucruri cum arfi ridurile, pielea lăsată și pete de vârstă .

Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, așa că mâncați mai mulţi pomelo! Acesta conține, de asemenea, spermadină, o substanță chimică rară care se găsește defapt în sperma umană, de unde și numele. Acest lucru a fost strâns legat de proprietățile anti-îmbătrânire

  1. Slăbire

Ambele grapefruit și pomelo conțin o „enzime de ardere a grăsimilor”, care vă , poate ajuta să vă reduceți greutatea.

Se numește carnitin pamitoil-transferază și nu se găsește în multe alimente . Cu toate acestea, fructul poate spori serios lupta împotriva balonării.

  1. Sănătate, orală și dentară

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, care întărește țesuturile, organele și celulele.

Acest lucru poate stimula rezistența gingiilor șia suprafețelor orale pentru a preveni infectarea sau slăbirea acestora, ceeace poate duce la pierderea dinților și la afecțiunile orale periculoase.

Cuvinte de prudență: Nivelurile ridicate de vitamina C și potasiu din acest fruct pot face periculoase pentru pacienții cuafecțiuni hepatice și renale.

De asemenea, acei pacienți cu hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) pot fi în pericol deoarece pomelosul scade semnificativ tensiunea arterială.

Înafară de asta, bucurați-vă de aceste fructe rare și puternice pentru o mai bună sănătate generală!