Pandişpan genovez

pandispan

E vremea cireşelor și a vișinelor .
Deși pandișpanul este o prăjitură clasică, franțuzească, el își are originea în orașul Genova din nordul Italiei.

El se deosebește de pandișpanul obișnuit prin faptul că ouăle, sunt bătute întregi în loc să fie separate în albușuri și gălbenușuri.

Aluatul pufos și auriu , plin de cireșe transformă, acestă prăjitură într-un adevărat deliciu al sezonului, o desfătare la ora ceaiului.

INGREDIENTE

  • 4 ouă la temperatura camerei,
  • 120 gr. zahăr tos,
  • 120 gr. făină,
  • 20 gr. unt topit și răcit,
  • 200 gr. cireșe spălate, curățate și fără sâmburi

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan genovez:

  1. Încălziți cuptorul în prealabil la 180 grade. Tapetați forma de prăjitură dorită. Euam folosit o formă de chec din silicon.

  2. Singurul agent de creștere al acestor prăjituri este aerul din compoziția obținută prin batere. Cea mai buna metodă în a obține pandișpanul perfect: Umpleți o cratiță pe jumătate cu apă , dați în clocotși luați de pe foc. Puneți ouăle și zahărul într-un vas termorezistent. Așezați vasul deasupra cratiței cu apă fierbinte și amestecați compoziția cu telul sau cu mixerul, până când compoziția devine groasă și spumoasă, lasăo dâră atunci când ridicați telul. Scoateți vasul din cratița cu apă fierbinte și continuați să amestecați până la răcire. Adăugați apoi făina sub formă de pulbere și amestecați până la omogenizarecu ajutorul unei linguri de metal. Nu amestecați în exces , deoarece se va pierde aerul din compoziție. Adăugați apoi untul, turnându-l ușor pe marginea vasului și amestecați-l până la omogenizare.

  3. Turnați compoziția în formă și adăugați cireșele, cu gaura în jos. Dacă nu doriți ca ele să se scufunde de tot în aluat tăvăliți-le prin făină. Mie îmi plac, la baza pandișpanului. Dați la cuptor pentru 20 min., până când devine auriu , se strânge pe marginea formei şi devine elastic la atingere. Am aflat ulterior că pentru, aîmpiedica crăparea pandișpanul ( aşa cum s-a întâmplat cu al meu), faceți o adâncitură în mijlocul acestuia , cu dosul unei linguri ude , înainte de al introduce în cuptor.

  4. Când este gata și a trecut și testul cu scobitoarea ( introduceți o scobitare în mijlocul pandișpanului și dacă iese, curată atunci este gata) îl răsturnați pe un grătar , puneți alt grătar deasupra, întoarceți-l și răciți-l cu partea rumenită în sus. Presărați zahăr pudră.

Dacă doriți puteți folosi orice fel de fructe sau îl puteți face simplu , apoi îl tăiați pe orizontală, însiropaţi , adaugați puțină cremă și aveți un tort excelent. Să aveți poftă !!!!!