Prăjitura „De 3 ori gem” – Desert delicios cu blat fărâmicios și 3 tipuri de gem

parjitura cu gem

Ingrediente pentru aluat:

2 ouă,

200 gr unt,

100 grzahăr,

200 gr smântână,

un plic praf de copt,

500 grame făină,

un pliculeț praf de sare,

esență de vanilie,

Ingrediente pentru umplutură:

500 grame gem de prune,

500 grame gem de caise,

500 grame gem de căpsuni,

200 grame nuci măcinate,

Cum se prepară?

Untul ținut la temperatura camerei, se freacă cu zahărul până se spumează bine. Ouăle se bat cu un praf de sare si se adaugă peste compozitia de unt, apoi se adaugă smântâna și esența de vanilie.

Se omogenizează bine toate, ingredientele si se încorporează făina amestecată cu praful de copt si se amestecă bine. Veti obtine un aluat omogen si usor elastic.

Aluatul obținut, se lasă la odihnit circa 10-15 de minute, si se împarte în patru părți egale. Cu ajutorul unui sucitor, pe baltul de lucru tapetat cu făină se intind patru foi subțiri.

Intr-o tavă tapetată cu hartie de copt si unsă cu unt se intinde cu grijă prima foaie.

Gemul de prune se amestecă cunuca măcinată și se unge cu gem, prima foaie. Se întinde a doua foaie, se unge cu gemul de caise, se adaugă a treia foaie si se unge cu gemul de căpsuni și se pune ultima foaie, care se înțeapă cuo furculiță din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Prăjitura se dă la copt in cuptorul incins la 180 grade, pentru circa 30-35 de minute. Cand este rumenită la suprafată, se scoate din cuptor si se lasă la răcit in tavă.

Se pudrează cu zahăr vanilat si se portionează, după dorinta fiecăruia. Este o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de bună.

Poftă bună!