Toba de casa

toba

INGREDIENTE:

1/2 căpătâna de porc,
3 urechi,
1 kg carne din pulpa,
3 limbi de porc,
2 spline,
1,5 kg genunc,hi de porc ( doar rotule cu soric pe ele),
Sare după gust,
Piper,
Boabe de ienibahar,
Condimente de cârnați,
Foi fac un 4-5 buc,
5-6 căței de usturoi zdrobiti,
2 buc bumbare ( membrana aceea lunguiata si ondulata),

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Capul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ceil spălăm, punem, la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile curățate si spălate si genunchii. Punem, sare, luam spuma formată, apoi adăugăm foi de fac un, boabe de piper si ienibahar. Lăsăm să fiarbă bine, pana se desprinde carnea după oase, apoi separăm.

Între, timp fierbem si carnea, splinele si limba( si asta se curăță bine de pielite). Lăsăm să se răcească apoi le tăiem fasii mărisoare. Carnea dela cap o tăiem la fel ,eventual dam deoparte surplusul de grăsime de la gusa.

Condimentam, după preferinta cu piper,condimente cârnați, usturoiul il trecem cu sare si il reluăm cu zeama de la cap. Amestecăm , toata compoziția si apoi umplem membranele , nu foarte îndesat, deoarece se strâng la fiert. Inainte de legare nu uitam sa punem si zeama de la cap, în plus față de mujdei.

Punem la fiert inzeama rămasă de la cap si carne cca 40 min.avand grija sa iltepam ici colo cu un ac ca sa iasa aerul.

Scoatem tobele, pe o tava si punem un taler greu peste ele pana a doua zi.

Se poate da la fum câteva zile sau se serveste direct.

TIPS
1. Pentru a fi sigura ca nu plesneste la fiert,inainte de fierbere eu pun toba într-un ciorap (dres de dama) nou pe care il innod.
2. Servim cu muștar si hrean.