Rețetă simplă și ușoară de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu. Un desert absolut delicios și aspectuos!

chessecack

Pentru desertul de weekend, sau de ce nu, pentru o sărbătoare, o Rețetă simplă și ușoară de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu.

Nu ezitați șă încercați așa desert spectaculos ce cucerește instant atât prin gust cât și prin aspect și este destul de ușor de preparat!

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu:

Pentru blat de biscuiți de 24 cm:
400 g biscuiți simpli
200 g unt
30 ml lapte
Pentru crema de brânză cu fructe de pădure:
400 g cremă de brânză tip Philadelphia
250 ml smântână pentru frișcă
300 g fructe de pădure, congelate
200 g zahăr
10 g gelatină
vanilie
Pentru jeleu din fructe de pădure:
150 g fructe de pădure
70 g zahăr
150 ml apă
7 g gelatină
fructe de pdure și frunzulițe de mentă, pentru decor
Rețeta de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu – Mod de preparare

Pentru blatul de biscuiți, măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit în laptele fierbinte. Omogenizăm bine compoziția și o întindem la baza formei cu pereți detașabili. Dăm forma la rece.

Între timp, pregătim crema de brânză cu fructe de pădure. Punem gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită. Punem în bolul mixerului crema de brânză cu smântâna pentru frișcă și le mixăm împreună până rezultă o compoziție cremoasă. Într-un vas cu pereți dubli, fierbem la foc mic, fructele de pădure cu zahărul, doar până se topește zahărul. Diluăm gelatina hidratată, la bain marie și o adăugăm peste fructi. Adăugăm și vanilia și dăm vasul la rece. Amestecăm, apoi, cele două compoziții și le omogenizăm bine, obținând o cremă frumos colorată și fermă.

Din aceeași categorie mai puteți încerca și:

Pentru jeleul din fructe de deasupra, punem gelatina la hidratat, ca și la cremă. Fierbem fructele de pădure cu apa și zahărul, pentru 3-4 minute, apoi le trecem prin blender și prin sită. Adăugăm gelatina diluată la bain marie, omogenizăm bine jeleul și îl lăsăm să se tempereze puțin, apoi îl turnăm rapid peste crema de fructe. La mijloc așezăm câteva fructe congelate și frunzulițe de mentă, pentru un decor frumos.

Dăm din nou minunatul Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu la frigider până se întărește jeleul de deasupra, apoi, îndepărtăm cu grijă inelul circular al formei și secționăm frumos cheesecake-ul.