Iubirea este ceea ce ne apropie cel mai mult de Dumnezeu. Iertarea ne aseamănă dacă este vorba despre un act de iubire

Papa Francisc, al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice din data de 13 martie 2013, este primul papă ne-european după Papa Grigorie al II-lea. De asemenea, el este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Îndrăgit de o lume întreagă, Papa Francis, nu încetează să ne ofere lecții demne de urmat, prin citatele sale.

Am ales 10 cele mai bune citate ale sale, care vă vor călăuzi drumul în viață.

Iată care sunt!

  1. „Dumnezeu nu încetează niciodată să ne ierte, niciodată!… Dar noi, uneori, încetăm să ne cerem iertare.„

Publicitate

  1. „Întotdeauna trebuie să renunțăm la ceva. Iar pentru a realiza o reconciliere, trebuie să renunțăm la cineva.”

  2. „ Iubirea este ceea ce ne apropie cel mai mult de Dumnezeu. Iertarea ne aseamănă dacă este vorba despre un act de iubire.”

  3. „ O persoană poate fi spirituală, fără, însă, a fi religioasă. Nu este necesar să mergi la biserică și să dai bani pentru a fi un bun creștin.”

  4. „ Cel mărinimos este întotdeauna fericit. Cel cu inimă neagră, nu dobândește fericirea niciodată.”

Publicitate

  1. „ Certați-vă! Certați-vă cât vreți! Dar la sfârșitul zilei împăcați-vă!”

  2. „Bisericile ortodoxe au păstrat o Liturghie foarte frumoasă. Noi ne-am pierdut puțin simțul adorării. Ortodocșii Îl cinstesc pe Dumnezeu și Îi cântă cântece de preamărire fără să țină seamă de timp. Într-o zi, vorbind despre Biserica occidentală, mi s-a spus “ex Oriente lux, ex Occidente luxus,” adică din Orient provine lumina iar din Occident societatea consumului și a bunăstării, care a făcut atâta rău. În schimb, ortodocșii au păstrat frumusețea lui Dumnezeu în centru. Când citim opera lui Dostoievski luăm contact cu spiritul Rusiei și al lumii răsăritene. Avem atâta nevoie de aerul proaspăt al Orientului și de această lumină pe care o emană. ”

  3. „Vocația religioasă este o chemare a lui Dumnezeu în fața unei inimi care îl asteaptă, conștientă sau nu. ”

  4. „Atât durerea fizică, cât și cea spirituală se duc spre interior, unde nimic nu poate pătrunde; starea această implică singurătate. Oamenii au nevoie să știe că cineva le este alături, că îi iubește, că le respectă tăcerea și că se roagă ca Dumnezeu să ajungă în acel spațiu plin de singurătate.„