Obiceiul Babelor din perioada 1-9 martie. Ti-ai ales Baba? Trebuie sa afli urgent ce semnificatie are

Obiceiul Babelor amintește de faptul că în străvechiul calendar roman anul începe pe 1 martie, iar Baba Dochia este văzută ca întruchiparea anului vechi, care este pe sfârșit.

Obiceiul Babelor prin Baba Dochia arată că ziua de 9 martie este trecerea de la anotimpul friguros la cel călduros.

Obiceiul Babelor din perioada 1-9 martie o reprezintă pe Baba Dochia care s-a urcat cu oile la munte, iar pe drum, înfiecare zi a renunțat la câte o haină, iar când a rămas doar în cămașă a venit gerul și a înghețat-o, iar Dumnezeu a transformat-o în stâncă spre amintire.

Obiceiul Babelor poate fi perceput în două feluri. Pe de o parte reprezintă posibilitatea oamenilor să-și aleagă o zi pe are o dorește, scrie spynews.ro.

Obiceiul Babelor oferă și varianta în care fiecare să urmeze ziua în care s-a născut. Dacă o persoană este născută pe 7 a lunii, atunci va ține ca Babă ziua de 7 martie. Dacă există varianta ca o persoană să se nască pe data de 27, atunci se adună 2 si 7 care fac 9 și își alege ziua de 9.

Obiceiul Babelor. Se spune că așa cum este în ziua care ți se potrivește așa va fi și anul pentru tine. În tradiția populară se spune că dacă ninge sau plouă este bine pentru că acest lucru înseamnă bogăție.