Cum să curățați tigaia, cratița, vasele de arsuri și grăsimi!

AVEȚI NEVOIE DE:

– 2 săpunuri de gudron (200 gr);

– 1 kg de coji de cartofi;

– 5l de apă clocotită.

Sfat. Acestea sunt proporțiile pentru 5l de apă. Jonglați cu cantitățile dacă aveți nevoie de mai multă soluție de curățare.

PAȘI DE URMAT:

  1. Turnați apa într-un vas încăpător și o aduceți până la punctul de fierbere.

  2. Treceți săpunul prin răzătoarea mică sau mare.

  3. Adăugați săpunul în apă, amestecați și așteptați până săpunul se dizolvă cât se poate de bine.

  4. Dacă e posibil, deșurubați și scoateți mânerul tigăii.

  5. Așezați tigaia în apa clocotită cu săpun, fără să opriți flacăra, apoi adăugați cojile de cartofi. Puteți introduceți și capacul, dacă și acesta trebuie curățat. Lăsați tigaia în apa clocotită pentru cel puțin 30 de minute, în funcție de nivelul de murdărie.

Sfat. Vă recomandăm să adăugați cojile de cartof după ce introduceți tigaia, astfel ea va fi complet acoperită de lichid. În soluție puteți adăuga și alte vase murdare: cratițe, furculițe, farfurii, capace, linguri, tăvi etc. De asemenea, puteți fierbe vasele în 2 etape: fierbeți o parte din ele, apoi le curățați, iar cele care rămân le puteți adăuga în aceeași soluție din cratiță.

6. Peste 40 de minute, verificați dacă puteți îndepărta ușor murdăria.

7. Îndepărtați arsura cu cuțitul sau lingura și, dacă e nevoie, introduceți din nou tigaia în soluție și o fierbeți un timp.

8. Puteți repeta procedura de câte ori aveți nevoie, până vasul rămâne curat. Tigaia noastră a avut nevoie în total de 1 oră și 40 de minute de fierbere.

Rezultatul este senzațional! Vasele murdare pot fi salvate! Nu le aruncați, încercați mai întâi metoda noastră!

Mult spor!