Terapie cu ajutorul nepoților După moartea soțului, alături de care a dus o viață extraordinar de frumoasă și liniștită, Maria Cârneci nu a mai dorit să revină pe scenă. Nu pentru că ar ține doliu, ci pur și simplu pentru că a avut nevoie să se reculeagă și să își revină după pierderea suferită. Plânge zilnic după cel care i-a fost partener aproape 40 de ani și face eforturi pentru a se menține pe linia de plutire. Îi cinstește memoria și vorbește zilnic despre el. “În toți anii ăștia, soțul meu nu m-a jignit nici măcar o dată. Nu am o amintire măcar neplăcută atunci când mă gândesc la el. A fost un om de viață, extrem de educat și de blând. Jumătate din sufletul meu a plecat. Îmi ocup tot timpul cu nepoatele mele, ele îmi aduc bucurie în suflet, însă, pentru mine, nimic nu va mai fi cum a fost. Săptămâna viitoare, când se împlinesc șase luni, îi voi face un parastas mic, pentru că nu pot face ceva mare din cauza pandemiei ăsteia”, a declarant interpreta de muzică populară, pentru impact.ro.

În tinerețe Mirabela Dauer a vrut să ia calea credinței și să îmbrace haina de măicuța. A ales, totuși, muzica după o discuţie care i-a schimbat complet viaţa.

Puțină lume știe faptul că Mirabela Dauer a avut un moment în care și-a dorit să renunțe la cariera de succes, la cântat, și să îmbrace haina monahală. Ba chiar își alesese și mănăstirea în care voia să rămână, însă o discuție profundă cu nașul ei, care este preot, a ajutat-o foarte mult să înțeleagă ce presupune un astfel de sacrificiu.

“El m-a lămurit cum e cu povestea asta… Eu eram într-o perioadă proastă şi el zice: <>. Așa am vrut eu. Mă gândisem și unde să merg. La Mănăstirea Nămăeşti, la Câmpulung. Bine că mi-a dat Dumnezeu minte și nu am făcut asta. Poate era păcat. Bine că mi-am dat seama că nu era bine să fac asta. Cu toate astea, încă nu zic niciodată niciodată”, a povestit Mirabela Dauer zilele trecute, la Antena Stars.

Mirabela Dauer: „Eu la origine sunt evreică”
În urmă cu mai bine de 25 de ani, artista cu origini evreiești, a renunțat la religia ei și s-a botezat în religia ortodoxă.

„Eu la origine sunt evreică, eu am familie în Israel. M-am botezat acum 19 ani și acum sunt ortodoxă, dar nu pot să mă dezic de această naţie. Mama mea este îngropată în Israel. Tata e aici, în Bucureşti, pe Giurgiului, la Cimitirul Evreiesc. Are un monument frumos, am grijă de el. Eu ţin toate sărbătorile, şi creştine, şi evreieşti”, povestea Mirabela Dauer în 2014.