EL ESTE PRIMUL BUCUREȘTEAN NĂSCUT PRIN FERTILIZARE IN VITRO. A DEVENIT UN CUNOSCUT BLOGGER DE MODĂ ȘI… „CRED CĂ ÎN SUBCONȘTIENTUL MEU AM VRUT TOT TIMPUL SĂ…”

informații savuroase despre primul bucureștean născut prin fertilizare in vitro. A devenit unul dintre cei mai cunoscuți și cool bloggeri de fashion din România, colaborează cu o mulțime de branduri celebre, iar în 2019 a fost premiat pentru Best Male Fashion & Lifestyle Blogger la premiile Digital Divas.

Un lucru mai puțin știut despre Virgil Godeanu este că a fost primul copil născut prin fertilizare in vitro din București. După mai multe încercări, părinții săi au decis să apeleze la acest procedeu auzind de posibilitate în cadrul unei clinici. Părinții lui Virgil, alături de alte șase cupluri, au fost selectați în prima serie care urma să beneficieze de fertilizarea in vitro. Tânărul a fost norocos încă dinaintea nașterii, căci părinții lui au fost singurul cuplu care a finalizat procedeul cu o reușită. Mai mult decât atât, sarcina a fost cu două fertilizări reușite, însă fratele lui Virgil nu a supraviețuit după naștere.

Atunci când s-a născut, Virgil avea 44 cm și 1.820 grame, iar numele lui a fost unul cu o însemnătate puternică atât pentru el, cât și pentru familia sa. Prenumele Virgil vine de la numele prof. dr. Virgil Ancar, cel care a fost alături de părinții lui de la primul consult, iar ce-l de-al doilea prenume, Andrei, l-au ales deoarece procedura de fertilizare a fost realizată în jurul datei de Sfântul Andrei.

Pentru a se asigura că evoluția lui este una sănătoasă și fără riscuri, părinții lui au ținut un jurnal cu diferite etape de dezvoltare și tabele în care înregistrau fiecare modificare care intervenea lunar sau anual. Totul a fost atent monitorizat de medici și de familie. Pentru că venirea sa pe lume a fost un succes pentru toată lumea, Virgil, a avut alături, la aniversarea primului an de viață, pe toți medicii care aveau grijă de el. Mai mult decât atât, în momentul în care a trebuit să aleagă un obiect de pe tăviță, primul lui instinct a fost să aleagă seringa, ulterior alegând valuta și creionul.

vnvb

“Consider că toată viața mea a fost marcată de noroc, chiar și înainte de naștere. Cifra 7 este un exemplu foarte bun: ai mei au fost cuplul numărul 7, data nașterii: 07.07, totul s-a întâmplat la ora 7:00 dimineața și numărul literelor din numele de familie Godeanu este tot 7. În prezent, sunt student la medicină și cred că în subconștientul meu am vrut tot timpul să urmez o carieră în medicină. Încă de când eram mic mă fascina stetoscopul medicului pediatru”, ne-a spus Virgil Godeanu.

Copilăria lui a fost una fericită, neavând probleme cu adaptarea socială; Virgil a absolvit cu nota 10 școala gimnazială Maria Rosetti și a continuat cu succes studiile la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, iar în prezent este student în anul trei la UMF Carol Davila. Un moment emoționant din viața lui Virgil a fost momentul în care mama lui i-a arătat jurnalul în care erau toate detaliile despre venirea lui pe lume.

“Mama mi-a arătat jurnalul când eram în școala generală și am fost emoționat când am văzut că mi-am lăsat și eu amprenta, niște mâzgăleli cu pixul alături de ce a scris și ea. Întotdeauna m-am simțit iubit si am trăit sentimentul acesta. Nu mi-au ascuns nimic, cuvântul «in vitro» l-am auzit în familie în discuțiile cu doctorii, la ai mei sau de la bunica. Mereu am știut asta, chiar dacă doar treptat am aflat ce înseamnă.

Pot să spun că toate trăirile mele, dar și faptul că bunicul a fost medic, au contribuit din plin la dorința mea de a ajuta la rândul meu și poate de asta m-am hotărât să aleg la rândul meu medicina. De citit jurnalul, l-am citit mai tarziu, cu emoție și un sentiment de mare reușită”, ne-a mărturisit Virgil Godeanu.

Mama tânărului, mărturisiri emoționante!
“Am fost educată și eu cu multă înțelepciune și, drept urmare, aveam întipărit în minte că am prea multă dragoste în suflet, să o dăruiesc unui copil, dar bucuria asta nu se întâmpla. Am luat măsuri și am început investigațiile cu analize de specialitate. Am făcut tratament un an și eram într-o așteptare continuă. Nu aveam nici o piedică atunci. Nimeni nu mi-a zis că nu e posibil să rămân însărcinată. Amândoi eram sănătoși.

Cred că au trecut niște ani. Am urmărit prima reușită de fertilizare din Timișoara și m-am bucurat. Eram într-o etapă a vieții foarte optimistă și știam că trebuie să încerc și eu. Am citit în ziar de Medsana si de începerea selectării cuplurilor pentru fertilitate și pe ultima sută de metri ne-au acceptat. Aveam investigațiile, dar trecuseră șapte ani deja, le-am refăcut pe toate și eram foarte fericită. Radiam de mulțumire. Eram atât de sigură, chiar i-am zis domnului profesor «veți avea rezultate cu noi, luați-ne și pe noi».

De când eram în prima serie, aveam în gând doar vârsta mea de 38 ani și să mai încerc dacă nu reușesc din prima, chiar dacă pentru femei recomandarea e de 36 ani. Așa am început să cunosc celelalte cupluri și ne-am aflat poveștile speciale. A urmat o lună de injectii, care a fost foarte specială pentru mine, eram foarte veselă, hormonii primiți chiar îmi lipseau și din cauza vârstei erau modificați, iar emoțiile creșteau.

Eram cu ecografii și se vedeau ovulele care creșteau. La o lună de la începere aveam 11 ovule. S-au prelevat de echipa de doctori greci toate ovulele și peste 3 zile aveam 7 embrioni. Ce emoții am avut când am văzut aceasta minune întâmplată. Șapte pentru că se alegeau embrionii cu o dimensiune corespunzătoare procedurii. Cei șapte au fost transferați cu urarea «mult noroc». Eram în al nouălea cer. După o săptămână am fost sunați și am primit vestea că analizele spun că totul este în regulă și am valoarea analizei cea mai bună. Norocul mă însoțea!”, își aduce aminte cu emoție în glas Maria Godeanu, mama lui Virgil.