Dr. Virgil Musta, anunt de ultima ora: „Am reusit…”

Medicul Virgil Musta care a vindecat numeroase cazuri de COVID-19 la Timisoara a facut un bilant dupa ce au trecut aproape trei luni (inclusiv doua saptamani de relaxare) de epidemie si multumeste romanilor pentru toate eforturile facute.

Doctorul ne ofera si cateva sfaturi de care ar trebui sa tinem cont, mai ales in perioada urmatoare.

Mesajul integral postat pe pagina de Facebook: „Sa facem bilantul, sa intelegem si sa folosim tot ce am invatat!

Au trecut doua saptamani de la „relaxarea” masurilor restrictive de prevenire a raspandirii Covid-19. Aceasta perioada, cat si tot ceea ce urmeaza inseamna de fapt pasi spre revenirea la o viata normala.

Au fost 3 luni de zile, in care intreaga lume a trecut printr-o experienta dramatica, care a lasat urme adanci la toate nivelurile, de la colaborari internationale, politici si organisme nationale si pana la „trairile” individuale ale fiecaruia dintre noi.

Toate acestea vor redefini „normalitatea” spre care incercam sa ne intoarcem acum, depinde de noi (organisme internationale, nationale si indivizi) modul in care reusim sa invatam din aceasta

experienta si sa includem in noul „normal” tot ceea ce ne poate ajuta sa prevenim fie aparitia, fie cel putin explozia si impactul devastator al unor astfel de epidemii care vor mai aparea.

Pentru a ajuta in acest sens, mi-am propus sa fac un scurt bilant al acestei perioade care parea ca nu se mai termina, dar inainte, as dori sa precizez inca de la inceput faptul ca virusul nu a disparut si

ca este nevoie de responsabilitate individuala in perioada urmatoare pentru ca pandemia sa continue curba descendenta si sa ramana controlabila!

Va multumesc fiecaruia, pentru ca eu sunt convins ca principalul motiv pentru care la noi pandemia a ramas sub control este atitudinea extrem de responsabila de care ati dat dovada

majoritatea dintre voi. Altfel, am fi avut mult mai multe victime, oricat ne-am fi straduit noi medicii, autoritatile si multe alte categorii profesionale care au participat direct la aceasta lupta.

Citeste continuarea