Cum poti obtine mai multi butasi de trandafiri in doar 5 zile

Trandafirii au cea mai variata si cea mai indragita gama de flori. Gradinarii ii adoara pentru ca au o gama atat de variata

de culori, au o multime de modele cu peste 200 de specii de arbusti, pot fi urcatori sau taratori.

Se inmultesc prin seminte, dar cea mai intalnita metoda este prin butasi plantati in zone insorite. Trandafirii prefera solurile bogate in substante nutritive.

Sunt folositi ca aranjament floral pentru casa si gradina, dar se folosesc si pentru excractia de uleiuri, parfumuri si pentru dulceata.

Multi oameni stiu cum se inmultesc trandafirii cu ajutorul butasilor. La inceput trbuie respectate cateva reguli generale, adica recoltarea butasilor de pe orice tulpina, se pot folosi si trandafirii

proaspat taiati sau cei primiti ca si cadou. Singura conditie este ca pe tulpina respectiva sa fie prezenti minim 2-3 muguri. De la mugurul interior trebuie sa ramana o distanta de minim 2 cm. Taietura trebuie facuta cu un instrument foarte ascutit la un unghi de 45 grade.

Cum se elimină papiloamele în mod natural (3 zile)
Luati un recipient, turnati apa in el si scufundati butasii in ea, puneti-i cu tepii in jos si lasati-i 2 zile.

Daca urmati aceasta metoda. puteti obtine trandafiri in 5 zile.

Dupa aceasta inmuiere, plantati butasii in sol, este bine sa amestecati solul cu putin pamant pentru flori sau sa amestecati putin ingrasamant inainte. Este important sa mentineti tepii butasilor in jos si solul sa fie bine umezit inainte. Trebuie retinut si ca butasii au nevoie de multa lumina.

foto4
Peste cateva zile de la plantare veti putea observa dezvoltarea intensa a mugurilor . Acest semn indica faptul ca butasii

pot si transplantati in gradina. Pregatiti gropile si udati cu o solutie bogata in potasiu inainte. Acoperiti butasii cu o sticla sau cu un borcan pentru 3-4 saptamani.