BREAKING! Parlamentul a votat. Cati bani vor primi copiii

Miercuri a fost respins, de catre Plenul Camerei Deputatilor, Ordonanta de urgenta 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocatiilor copiilor la 1 august 2020.

Dublarea insemnand ca de la 300 lei, cei mici vor lua 600 lei, iar restul copiilor de la 150 de lei vor primi 300 de lei.

Au fost 209 voturi de respingere, 3 impotriva iar 98 de deputati s-au abtinut.

Olguta Vasilescu, Deputat PSD, a declarat la dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor ca anul trecut la legea bugetului a fost adoptat un amendament al celor din Opozitie, care prevedea dublarea alocatiilor pentru copii.

“Desi era prost facut, se cerea ca banii sa fie luati din excedentul de la pensii, care la vremea respectiva nu exista, am considerat ca este oportun ca in Parlament sa modificam acel amendament, dar sa lasam alocatiile copiilor crescute. Nu ne-am plans ca nu avem bani, am gasit imediat resursele bugetare. Anul acesta este aceeasi situatie. De data aceasta vine Opozitia cu o lege care prevede dublarea alocatiilor.

Nu am venit ca dumneavoastra cu un amendament care nu putea fi aplicat, ci o sa va dam sursa de finantare, de unde puteti lua acesti bani ca alocatiile copiilor sa fie dublate. Nu este nevoie de 7-8 miliarde pana la finalul anului, cum s-a tot discutat, este nevoie de 3,2 miliarde. Puteti lua acesti bani prin relocare de la capitolul Bunuri si servicii”, a spus Vasilescu.