Următorul val de relaxare, amânat de numărul record de infectări. Raed Arafat: „Nu ai cum să vezi 555 de cazuri”

Nu vom mai avea parte de o altă etapă de relaxare, anunță Raed Arafat. Acesta a vorbit despre numărul mare de cazuri de infectări noi, care ar fi crescut cu 30% în ultimele 14 zile.

Următorul val de relaxare, amânat de cazurile de coronavirus
Raed Arafat a explicat că în niciun caz nu mai poate fi vorba de un nou val de relaxare, în condițiile în care numărul de cazuri a atins un record.

“Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui că o să relaxăm în plus”, a spus Raed Arafat.

În același timp, șeful Departamentului pentru Situații a atras atenția că în acest moment suntem pe o pantă crescătoare, iar în ultimele două săptămâni numărul de cazuri a crescut cu 30%.

Raed Arafat, despre panta ascendentă pe care ne aflăm
Mai mult decât atât, toate datele din aceste zile arată că ne aflăm într-un moment în care starea pandemiei nu este nici în scădere, dar nici constantă. Ea este în creștere.

”Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a explicat că singura modalitate prin care putem să facem față crizei sanitare fără acele măsuri restrictive este ca populația să respecte regulile actuale.

„Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat Raed Arafat.