Mărturia unui bărbat căruia i-a fost administrat vaccinul anti-Covid de la Oxford: „Înghețam efectiv, deși aveam o temperatură de peste 39 de grade”

Un voluntar din UK căruia i-a fost administrat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a mărturisit că a avut febră, frisoane și dureri de cap la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-Covid, potrivit Daily Mail.

M-am trezit cam la ora 2:00 dimineața și înghețem efectiv, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a

persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a povestit britanicul căruia i-a fost administrat vaccinul în luna mai.

Bărbatul care a vrut să-și păstreze anonimatul, în primele două zile de la administrarea vaccinului a avut dureri de cap puternice și frisoane.

Britancul a mărturisit că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

AstraZeneca întrerupe testele pentru noul vaccin Covid-19 după ce un voluntar s-a îmbolnăvit
Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o

pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat.

Loading...