Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță schimbări radicale în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2020-2021. Potrivit acesteia, tezele ar putea fi eliminate, iar olimpiadele s-ar putea desfășura online.

Monica Anisie a făcut anunșuri legate d enoul an școlar
Ce noi măsuri s-ar putea aplica
Monica Anisie a anunțat că se vor lua mai multe măsuri pentru ca activitatea școlară să se desfășoare în condiții normale în contextul epidemiologic actual, dar care să ofere și flexibilitate, în funcție de evoluția bolii din România.

Astfel, având în vedere că majoritatea școlilor au fost incluse în scenariul roșu de activitate, adică învățare prin intermediul platformelor online, tezele școlare ar putea fi eliminate în acest an.

Olimpiadele însă, ar putea să se desfășoare online, deși această variantă este încă în discuții.

Cum se vor desfășura orele în noul an școlar
Mai mult, orele de curs s-ar putea scurta, pentru ca elevii să nu mai petreacă atât de mult timp în fața calculatoarelor.

Se vor revizui programele școlare, astfel încât unele capitorle de lecții să fie eliminate. Se discută, de asemenea,

și de materii multidisciplinare, care să îi ajute atât pe elevi, cât și pe profesori, în acumularea, respectiv predarea informațiilor.

De exemplu, cadrele didactice care predau limba română și limba engleză ar putea preda simultan, astfel ăncât elevii să stea cât mai puțin la ore și, implicit, în fața ecranelor. scrie spynews.ro