O nouă pensie în România! Ce români ar putea să o primească

Vești bune pentru români! Un fost ministru a declarat că ar putea apărea o nouă pensie în România. Acesta a explicat și cine ar putea beneficia de bani.

Apare o nouă pensie în România!
Potrivit unui proiect legislativ la care lucrează autorităţile, în România ar putea apărea un nou tip de pensie. Este vorba despre pensia moştenită. Ce înseamnă aceasta şi cine va primi banii?

Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater”, a făcut publică informația și a spus că ar fi vorba despre pensia moştenită.

Potrivit proiectului, pensia moștenită se cuvine moștenitorilor legali ai unei persoane din momentul decesului acesteia, cu respectarea dispozițiilor referitoare la moștenire.

Cuantumul pensiei moștenite se stabilește în procent de 100% pentru moștenitori legali ai unei persoane din momentul decesului acesteia, conform dispozițiilor referitoare la moștenire prevăzute în Codul Civil, Legea nr. 287/2009.

“Care este esența ei? Este că timp de doi ani, moștenitorii legali beneficiază de o pensie moștenită egală cu 100% din pensia celui care s-a prăpădit.Care pensie putea să fie deja atribuită persoanei respective, sau să nu fi fost la pensie.”

Sunt două articole esențiale în această propunere de lege. O dată, persoanele care decedează până la vârsta de pensionare, dar care îndeplinesc toate condițiile: stagiu complet de cotizare și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, care s-ar fi putut pensiona chiar înainte de acel 63 (de ani – n.red.)la doamne și 65 la bărbați, acestea sunt considerate limitele astăzi în România, pot beneficia urmașii lor de pensia despre care vă vor beam, timp de doi ani, 100%. Persoanele care sunt urmași legali. Asta înseamnă soție, înseamnă copii.

Al doilea caz este invers.Ai ieșit la 63 de ani la pensie, dar în perioada asta, între 63 și 65 la doamne și între 65 și 67 la bărbați, adică vârsta de pensionare plus doi, iarăși (se beneficiază de – n.red.) 100%.

Și articolul ultim, cei care mai pot beneficia de pensie de urmaș, copii fiind sprijiniți de această posibilitate, merge pensia de urmaș cea clasică, care este nesemnificativă față de o pensie la limită de vârstă”, a declarat Anton Hadăr, invitat la Realitatea PLUS