Veste bună pentru mii de polițiști. Motivul pentru care vor avea pensii mai mari

Veste bună pentru mii de polițiști. Aceștia pot avea pensii mai mari după ce Curtea

Constituţională a admis o excepţie prin care noii agenți de poliție vor fi încadrați în câmpul muncii în funcție de vechime.

În urma acestei schimbări, anii de școală vor fi considerați ani-vechime, potrivit Realitatea Plus. Anii de studiu vor fi transformați în ani în câmpul muncii, iar agenții de poliție vor ieși de pe băncile școlii cu vechime.

Trebuie precizat clar că această decizie nu ar putea influența pensionarea mai rapidă. Anii de școală vor fi calculați doar după ce polițiștii vor împlini vârsta legală de pensionare și condițiile de vechime. Abia în acel moment se aplică modificarea făcută de Curtea Constituţională

Veste bună pentru mii de polițiști. Anii de școală vor fi considerați vechime în câmpul muncii
”Dacă, astăzi, eu îndeplinesc toate condițiile de pensionare, adică am tot ceea ce înseamnă vechime și vârstă, atunci la tot ce

înseamnă vechimea pe care am acumulat-o până astăzi, mi se adaugă și acea perioadă pe care am petrecut-o în școală”, a explicat Florin Vîlnei, președintele Federației Naționale a Polițiștilor, SedLex, conform Realitatea.net.

Mii de politiști și-au depus actele de pensionare, de la începutul anului. Acest lucru se întâmplă pentru că mulți dintre ei se tem că legea pensiilor militare ar putea fi schimbată de Guvern.

Legea permite ca un polițist care are doar 47 de ani să iasă la pensie dacă îndeplinește condițiile de vechime în profesie.